top of page

Příležitost ve vězení: Rekvalifikace na vysokozdvižný vozík posiluje šance vězňů na trhu práce

Od 13.06. do 20.06. 2023 probíhala ve Věznici Kynšperk nad Ohří rekvalifikace na vysokozdvižný vozík, kterou realizujeme s naším partnerem, společností ProEduCo, s.r.o. Rekvalifikaci získalo celkem 25 vězňů. Právě tyto a podobné aktivity pomáhají odsouzeným zejména po výstupu z vězení při jejich začleňování zpět do společnosti.


Rekvalifikační kurzy realizujeme v českých věznicích již řadu let, a to zejména kvůli tomu, abychom zvyšovali odborné kompetence vězňů a zlepšovali jejich možnosti na trhu práce. Po propuštění z vězení se mohou díky získané rekvalifikaci ucházet o odpovídající zaměstnání a mohou se tak lépe začlenit zpět do společnosti.


Odsouzený při rekvalifikaci ve vězení

Tyto aktivity probíhají za pomoci akreditované společnosti ProEduCo, s.r.o., která je zároveň naším partnerem v řadě našich projektů. Kromě rekvalifikačním kurzů nabízí odsouzeným mj. i pracovní poradenství, pracovní diagnostiku a odborné kurzy zaměřené právě na zvýšení kompetencí na trhu práce.



Rekvalifikační kurz VZV ve vězení

Tato aktivita byla realizována v rámci projektu VOL ZAMĚSTNÁNÍ II, reg. číslo: CZ.03.01.01/00/22_032/0001122, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost plus a státního rozpočtu ČR. A je mj. zaměřen na zvýšení/obnovení odborných kompetencí pro trh práce včetně rekvalifikačních, normativních a odborných kurzů, včetně nabídky práce a ubytování pro osoby bez sociálního zázemí.



bottom of page