top of page

Workshop mezinárodního projektu na podporu rodin odsouzených se zástupci ze 3 evropských zemí

Aktualizováno: 31. 10. 2023

Dne 25.10.2023 se v konferenčním sále pražského Hotelu Fitzgerald uskutečnil inspirativní úvodní workshop mezinárodního projektu "Společně pro větší podporu rodin odsouzených", který je spolufinancován Evropskou unií v rámci programu ERASMUS+. Workshopu se zúčastnilo přes 30 zástupců z celkem 17 organizací ze tří evropských zemí, kteří mezi sebou sdíleli zkušenosti, ale i podobnosti a rozdíly v jednotlivých systémech a legislativě v rámci EU.



Úvodní workshop propojil zástupce organizací z České republiky, Itálie a Slovenska, kteří mají bohaté zkušenosti s prací nejen s odsouzenými osobami, ale rovněž s jejich rodinami. Společně s naším partnerem, italskou oganizací Gramigna OdV, jsme mohli nejen představit společný projekt, ale rovněž jsme měli prostor k výměně zkušeností, odsvědčených i inovativních přístupů i specifik jednotlivých členských států EU.

podpora rodin odsouzených

Akce se kromě VOLONTÉ CZECH, o.p.s. a již zmíněnou organizací Gramigna OdV zúčastnili i spolupracující věznice (Jiřice, Světlá nad Sázavou, Kynšperk nad Ohří, Kuřim a Bělušice), neziskové organizace (Žlutá stužka z.s., Podané ruce z.s., Sbarre di Zucchero a Sale della Terra) a zástupci Generálného riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže.


podpora rodin odsouzených

V závěru workshopu se účastníci shodli na důležitosti budoucí spolupráci. Hlavním cílem je připravit a publikovat příručku, která budou sloužit všem, kteří pracují či chtějí pracovat s touto specifickou cílovou skupinou. Příručka by měla zvyšovat povědomí o problémech, kterým rodiny odsouzených osob čelí, ukázat příklady dobré praxe a efektivně bojovat proti stigmatizaci rodin odsouzeným v rámci celé společnosti.


Přečtěte si i Tiskovou zprávu k tomuto workshopu.




V GALERII SE MŮŽETE PODÍVAT SE NA DALŠÍ FOTOGRAFIE Z WORKSHOPU



Akce proběhla v rámci projektu „Společně pro větší podporu rodin odsouzených“ reg. č. 2022-2-CZ01-KA210-ADU-000101184, spolufinancovaného Evropskou unií v rámci programu ERASMUS+.


bottom of page