top of page

Výstava, kterou pořádá Věznice Stráž pod Ralskem přibližuje život odsouzených za zdmi věznice

V Městském muzeu v Mimoni byla 26. dubna slavnostně zahájena výstava o Věznici Stráž pod Ralskem. Prostřednictvím vystavených obrazů a exponátů je veřejnosti přiblížen nejen život za zdmi věznice, ale také práce zaměstnanců Vězeňské služby ČR. Výstava potrvá do 25.května.


Pozvání na tuto akci jsme velmi rádi přijali, jelikož nás pojí dlouholetá spolupráce. Věznice Stráž pod Ralskem je i jednou ze 6 pilotních věznic, ve kterých společně realizujeme unikátní projekt GLM*. V rámci dalších probíhajících projektů nabízíme odsouzeným kromě dluhového a právního poradenství i možnost zajištění práce a ubytování po propuštění.


Výstava je rozdělena na dvě části, v prvním patře muzea je expozice věnována především zaměstnancům a jejich práci. V této části je k vidění mj. i zmenšený model věznice, aby si návštěvníci zblízka prohlédli rozlehlý areál. Rovněž se zde představuje i samotná věznice, jako solidní zaměstnavatel, který dává práci 280 zaměstnancům na nejrůznějších pozicích.









Ve druhém patře muzea se výstava věnuje především samotnému životu za zdmi věznice. Návštěvníci mohou například vidět, na jakých lůžcích odsouzení spí či jaké vybavení je součástí cel. Dále jsou tu vystaveny i ukázky umělecké tvorby odsouzených, které byly vytvořeny v rámci programu zacházení nebo ve Školském vzdělávacím středisku.




Věznici Stráž pod Ralskem děkujeme za pozvání a za celý tým VOLONTÉ věříme, že výstava přivítá mnoho návštěvníků, kterým se bude líbit tak jako nám.


Na více fotografií se můžete podívat v galerii:











*„Aplikace Good-Lives-Modelu v českém vězeňství“ registrační číslo CZ.03.3.X/0.0/0.0/17_082/0011081, financovaného z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR

bottom of page