top of page

VOL Mentorink: 9 odsouzených úspěšně absolvovalo odborný kurz obsluhy motorové pily a křovinořezu

Dne 8. září 2023 se uskutečnil další z řady našich odborných kurzů. Tentokrát obsluha motorových pil a křovinořezů pro 9 odsouzených z Věznice Všehrdy, kteří jsou zapojeni do projektu VOL Mentorink. Kurz jsme uspořádali ve spolupráci se společností ProEduCo, s.r.o., naším partnerem v projektech zaměřených mj. na resocializaci odsouzených a zvýšení jejich kompetencí na trhu práce po propuštění z výkonu trestu.


Tímto kurzem prošlo celkem 9 vězňů - jeden odsouzený z vysokého stupně zabezpečení, šest ze středního stupně zabezpečení a 2 mladiství odsouzení. Kurz probíhal po dohodě s ředitelem Věznice Všehrdy a starostkou obce v přilehlém lese.


Instruktor nejdříve odsouzené seznámil s obsluhou i manipulací s motorovou pilou. Před praktickou částí společně probrali i bezpečnostní pravidla. Na závěr všichni odsouzení museli dokončit závěrečný test, díky kterému mohli získat certifikát o úspěšném absolvování.


Kurz motorových pil Věznice Všehrdy

Naše organizace se dlouhodobě zaměřuje na práci s odsouzenými a na rozvoj jejich odborných dovedností. Cílem je zlepšit uplatnění propuštěných na trhu práce a usnadnit jim začlenění zpět do společnosti.


Kurz motorových pil Věznice Všehrdy

Důležitým partnerem v našich snahách je společnost ProEduCo, s.r.o., která nabízí odsouzeným, kromě odborných kurzů, i pracovní poradenství, pracovní diagnostiku a další vzdělávací aktivity zaměřené na zvyšování jejich odborných kompetencí na trhu práce. Tato spolupráce je součástí našeho společného závazku podporovat resocializaci a přispívat tak k lepší budoucnosti pro odsouzené i propuštěné, jejich rodiny i celou společnost.



PODÍVEJTE SE NA VÍCE FOTOGRAFIÍ V NAŠÍ GALERII



Projekt VOL Mentorink, č. SP-JU1A-004, podpořený v rámci Programu Spravedlnost, který je spolufinancován z finančního mechanismu EHP/Norska 2014-2021 (www.fondyehp.cz/www.norskefondy.cz,www.eeagrants.org). Poskytovatelem finančních prostředků je Ministerstvo financí.




bottom of page