top of page

Na indiánské stezce: odsouzené matky strávily se svými dětmi celý den mimo zdi věznice

Aktualizováno: 3. 7. 2023

V neděli 14. května se ve Věznici Světlá nad Sázavou uskutečnil Den dětí, který přinesl odsouzeným ženám jedinečnou příležitost strávit čas se svými dětmi a rodinami mimo zdi věznice. Dětské dny pro odsouzené jsou oblíbenou aktivitou, která pomáhá rozvíjet a podporovat rodinné vazby.



Dětský den uspořádali spolu s námi zaměstnanci Věznice Světlá nad Sázavou, a to v rámci projektu "VOL Rodinu". Areál rekreačního střediska Kadlečák se rázem proměnil na indiánskou vesničku. Pro děti tento den znamenal spoustu zábavy u interaktivního programu, pro odsouzené matky pak jedinečnou možnost, strávit se svými dětmi celý den mimo věznici. Právě možnost kontaktu odsouzených se svými rodinami přispívá k udržení a prohlubování vazeb, které jsou samotným výkonem trestu ohroženy.




Den dětí ve Světlé nad Sázavou



Indiánská stezka, interaktivní program i jízda na koni

Pro děti byl připraven skákací hrad, malování na obličej, fotokoutek, indiánské týpí, dílničky, kde si mohly děti navléknout korálky, vymalovat tomahawk, totem a mnoho dalšího. Připravena byla také ukázka zvířátek ze Záchranné stanice živočichů Pavlov, o. p. s. V závěru ukázky děti společně s ošetřovatelkou zvířátek vypustily do volné přírody zachráněného ježka.

Den dětí ve Světlé nad Sázavou

Na indiánské stezce všichni společně plnily úkoly hodné indiánů, jako třeba skákání v pytli, hod tomahawkem na terč, stavění indiánských věží. Na konci stezky na každé z dětí čekalo překvapení v podobě dárkové tašky plné drobných dárečků a sladkostí.


Pro všechny malé indiány byla připravena jízda na opravdovém koni. Na závěr si indiáni opekli špekáčky u praskajícího ohně.




Na další fotografie se můžete podívat v této galerii:






Den dětí byl realizován v rámci projektu "VOL RODINU", reg. č.: : CZ.03.02.02/00/22_017/0000254, je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost Plus a státního rozpočtu ČR.






bottom of page