top of page

Den dětí pro odsouzené táty z ruzyňské věznice

V sobotu 27. ledna 2024 měli vybraní odsouzení z Vazební věznice Praha Ruzyně možnost strávit den se svými dětmi a rodinami. Den dětí se konal v neformálním prostředí, které poskytlo dostatečný prostor pro posilovaní rodinných vazeb a budování pevných vztahů. Během celého dne byl pro přítomné připraven bohatý program, a to v rámci projektu VOL RODINU. 


Odsouzení, kteří si aktuálně odpykávavají trest odnětí svobody v ruzyňské věznici se na Den dětí pilně připravovali. Samotné akci předcházel workshop, na kterém si ujasnili, co s dětmi budou dělat a jak by chtěli, aby jejich společně strávené chvíle proběhly.


Pro děti a jejich rodiče byl připraven bohatý program plný her, dílniček a dalších aktivit, které jsou skvělým příkladem toho, jak lze i neobvyklých situacích budovat pouta mezi odsouzenými otci a jejich dětmi.


Při ukončení akce předali tátové svým dětem diplom za společně strávený čas, který sami vytvořili a doplnili o poděkování a milé vzkazy.




Cílem těchto tematických dní je nejen obnova, ale i utužování rodinných a sociálních vazeb. Právě rodinné vazby jsou jedním z nejdůležitějších prvků pro zdravý psychický a emocionální vývoj dítěte, a doufáme, že podobné akce umožňují rodinám prožít společné chvíle, na které budou vzpomínat.



Den dětí byl realizován v rámci projektu "VOL Rodinu", reg. č.: CZ.03.02.02/00/22_017/0000254, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost plus a státního rozpočtu ČR.






bottom of page